Dirigent

Onze dirigent is Willem Nijhof.

 

Willem werd geboren op 17 september 1985 in het vissersdorp Urk.

In zijn jonge jaren ontving hij orgelles van de op Urk bekende kerkorganist Piet Weessies. Ook verbond hij zich op jonge leeftijd aan diverse mannenkoren waaronder het Urker mannenkoor Halleluja. Later verhuisde hij naar de Veluwe en sloot zich aan bij het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst onder leiding van Freddy Veldkamp. 
Om zich te specialiseren in het zingen en dirigeren nam Willem muzieklessen van Akke Lagendijk, een bekende musicus uit de Krimpenerwaard. Tevens ontving hij koordirectie van musicus Patrick van der Linden uit Ridderkerk.


In het dagelijks leven is Willem werkzaam als maatschappelijk werker met een eigen praktijk en heeft hij in zijn vrije tijd diverse koren onder zijn hoede gehad, waaronder het Christelijk Mannenkoor ImmanuĂ«l uit Hilversum, het Interkerkelijk Mannenkoor Zeewolde en het Christelijk Gemengd koor met Hart en Stem. Momenteel dirigent van het Christelijk Slikkerveers Mannenkoor, het Zederiks Christelijk Mannenkoor, Christelijk mannenkoor Con Forza uit Woerden en  Mannenensemble Maranatha. 

 
"Ik probeer de zangers en zangeressen te laten beleven wat ze zingen. Niet alleen de noten, maar zeker ook de tekst. Zodra het publiek en ik dat voelen gaat de muziek een ander niveau bereiken. Als die snaar geraakt wordt kan het tot grote zegen zijn". 

 

Bezoek de website van de dirigent